Boksning har altid været en sport fyldt med drama, spænding og kontroverser. Gennem årene har der været utallige kampe, der har fanget verdens opmærksomhed og skabt diskussioner blandt både fans og eksperter. I denne artikel vil vi dykke ned i nogle af boksehistoriens mest kontroversielle kampe, hvor både resultatet og begivenhederne omkring kampene har skabt store overskrifter. Fra øretbidderiet mellem Mike Tyson og Evander Holyfield til den legendariske “No más” kamp mellem Sugar Ray Leonard og Roberto Duran, vil vi se nærmere på de mest mindeværdige og omdiskuterede øjeblikke i bokseringens historie.

Mike Tyson vs. Evander Holyfield: Øretbidderiet

En af boksehistoriens mest kontroversielle øjeblikke udspillede sig under kampen mellem Mike Tyson og Evander Holyfield i 1997. I løbet af kampen begyndte Tyson at blive frustreret over Holyfields taktik, og i tredje runde tog han en chokerende beslutning.

Tyson bed Holyfield i øret, hvilket resulterede i, at Holyfield skreg af smerte og blødte. Dommeren måtte afbryde kampen, og Tyson blev diskvalificeret.

Øretbidderiet skabte overskrifter over hele verden og chokerede bokseverdenen. Tyson blev senere suspenderet og fik en bøde på millioner af dollars.

Kampen blev aldrig glemt, og den vil altid stå som et af de mest skandaløse øjeblikke i boksehistorien. Selv om Tyson senere har undskyldt for sit handling, vil øretbidderiet for altid være en del af hans kontroversielle boksekarriere.

Muhammad Ali vs. Sonny Liston: Phantom Punch

I 1965 mødtes Muhammad Ali og Sonny Liston til en revanchematch efter deres første opgør året før. Kampen skulle vise sig at blive en af boksehistoriens mest kontroversielle kampe på grund af det, der senere blev kendt som “Phantom Punch”.

I anden runde sendte Ali Liston i gulvet med et tilsyneladende let slag, der fik Liston til at blive liggende i flere sekunder, inden han rejste sig op og protesterede over, at slaget ikke havde ramt ham hårdt nok til at sende ham ned.

Mange spekulerede i, om Liston havde kastet kampen, mens andre mente, at det var et ægte knockout. Uanset hvad, så vil “Phantom Punch” altid være et emne for debat i boksekredse.

Floyd Mayweather Jr. Vs. Manny Pacquiao: Kampen om århundredet

Floyd Mayweather Jr. vs. Manny Pacquiao var en boksekamp, som fans havde ventet på i årevis. Kampen blev annonceret som “kampen om århundredet” og blev set af millioner af seere verden over.

Mayweather, kendt for sit forsvar og evne til at undgå modstanderens slag, stod over for Pacquiao, en aggressiv bokser med utrolig hurtighed og styrke. Kampen blev en teknisk affære, hvor Mayweather formåede at kontrollere tempoet og score point med præcise slag, mens Pacquiao forsøgte at bryde igennem hans forsvar.

Efter 12 intense omgange blev Mayweather erklæret som vinderen via en enstemmig afgørelse. Selvom nogle fans var skuffede over kampens mangel på action, blev det stadig en af de mest sete og omtalte kampe i boksehistorien.

Lennox Lewis vs. Hasim Rahman: Storhed styrter

I 2001 mødtes Lennox Lewis og Hasim Rahman til en boksekamp, der skulle vise sig at ændre begges karrierer. Lewis, der var den ubestridte verdensmester, blev overraskende nok slået ud af Rahman i femte runde.

Det var en kamp, der chokerede bokseverdenen og sendte rystelser gennem sporten. Lewis havde undervurderet sin modstander og betalte prisen for det.

Rahman, der var en stor underdog, blev pludselig en verdensmester og fik sit store gennembrud. Kampen mellem Lewis og Rahman er et eksempel på, hvordan storhed kan styrte på et øjeblik i bokseverdenen. Det var en kamp, der vil blive husket som en af de mest kontroversielle i boksehistorien, hvor alt kunne ske på en aften.

Sugar Ray Leonard vs. Roberto Duran: “No más” kampen

I 1980 stod bokseverdenen stille, da Sugar Ray Leonard og Roberto Duran mødtes i en af de mest ikoniske kampe i boksehistorien. Kampen fandt sted den 20. november i Montreal, Canada, og var en kamp om WBC weltervægt titlen. Det var en kamp mellem to af tidens bedste boksere, som begge var uovervindelige i ringen.

Du kan læse meget mere om aktie anbefalinger her.

Men det, der gjorde denne kamp så kontroversiel, var det øjeblik, hvor Roberto Duran pludselig vendte sig mod dommeren og råbte “No más” – spansk for “ingen mere”.

Få mere info om boksekampen her.

Duran havde givet op og mente ikke, at han kunne fortsætte kampen mod Leonard. Dette chokerede bokseverdenen og skabte en stor debat om Durans beslutning om at trække sig fra kampen. Kampen endte med en sejr til Leonard via teknisk knockout i ottende runde, men det var Durans “No más” øjeblik, der ville blive husket som en af de mest kontroversielle øjeblikke i boksehistorien.

George Foreman vs. Michael Moorer: Comebacket

I 1994 stod bokseverdenen målløs, da den tidligere verdensmester George Foreman gjorde et utroligt comeback mod den regerende mester Michael Moorer. Foreman, der på det tidspunkt var 45 år gammel, blev anset for at være over sit boksehøjdepunkt og havde været i ringen i over et årti.

Men i en utrolig præstation formåede han at besejre den 20 år yngre Moorer og erobre WBA- og IBF-titlerne.

Kampen er siden blevet betragtet som en af de største comebacksejre i boksehistorien og cementerede Foremans legendariske status som en af sportens største ikoner. George Foreman beviste med denne sejr, at alder blot er et tal, og at med dedikation og vilje kan man opnå det umulige i bokseringen.